Ovaj artikal - lot nije dostupan. Potražite sličan predmet u kategoriji: 26. Antikviteti, Rim i sl., Makedonija
Vi ste ovde: Početna 26. Antikviteti, Rim i sl. drevni artefakt (original)
 

drevni artefakt (original)

Lično preuzimanje
Postavljeno 09/08/2022
|
Pregleda: 465
|
Advert ID: 21492

Artefakt sa dimenzijama 4×3 cm. na čijoj površini su aplicirani posebnom igličnom tehnikom simboli koji imaju praistorijsko, drevnomakedonsko poreklo, kao što su osmozračno sunce, Mač u kamenu i krstovi koji nisu karakteristični samo za hrišćanstvo već su bili prisutni na ovim etničkim prostorima hiljadama godina pre nove ere.
Osim toga mogu se prepoznati i simbol cveće života, simbol soli, zemlje, vode, vazduha, vatre kao i mesečev srp (mladi mesec).
Inače, ovaj drevni artefakt koji datira pre oko 4000 godina, u svome sastavu pretstavlja leguru sumpora i žive koji zajedno sa mineralima soli su sastavni deo primarne (pra)materije.
Možda i zato ovaj predmet menja svoju boju u blago ružičastu i postaje topliji kada se nalazi u područjima bogatim kristalima ili veliko magnetno polje.
Megjusebna povezanost i simetrija ovih elemenata (sumpora i žive) su ključ alhemije i simbol večitog pokretanja i ukrštanja prostora i vremena.
Upravo zbog toga ovaj artefakt ima neprocenljivu istorujsku, arheološku i naučnu vrednost.
Za više informacija +389 78326161

Podeli nešto jedinstveno i lepo
Cena: Kontakt
Telefonski broj: 38978326161 pokaži ceo broj
Lokacija: Makedonija
ul.Stokholmska br.8 Skoplje Severna Makedonija

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta slažete se sa našom politikom kolačića.

Politika kolačića