Sajmovi i festivali antikviteta – susreti kolekcionara

Oppidum – festival prošlosti

Antikviteti i starine Vintage Retro Muzika 

https://www.facebook.com/groups/oppidum.festival/

Najavljujem za 14. maj 2023. godine u Hotelu Dunav (natkriveni prostor-terasa iza sale za proslave i svadbe) u Sremskim Karlovcima u ulici Dunavska 5 sa početkom od 10h, sedmo druženje ljubitelja starina i antikviteta sa novim nazivom Oppidum-festival prošlosti.Kako bi osvežili manifestaciju, osim starina i antikviteta od ovog puta i na zahteve mnogih, dodali smo novi sadržaj pod nazivom Vintage-Vintidž I ovaj stil neguje prošlost u vidu polovne garderobe, marama, pelerina, starih šešira, mašni, kravata i šnala za kravate, dugmadi za rukave starih košulja, broševa, novčanika, naočara, nakita, knjiga, lula, starih telefona sa brojčanikom, foto-aparata…Treći sadržaj manifestacije nazvali smo Retro Muzika i pretpostavljate kako je deo prošlosti što se muzike tiče zasnovan na singl i LP pločama, starim radio aparatima, magnetofonima, gramofonima, mikrofonima, starim dobrim risiverima, pojačalima i nešto novijim vokmenima.Uskoro planiramo zanimljiva predavanja u kojima će se pričati o interesantnim vremenima iz prošlosti, likovne kolonije, druženje pesnika…Oppidum-festival prošlosti


Hotel Dunav, Sremski Karlovci, Serbia
Antikviteti i starine
-Vintage (korišćena: garderoba, šeširi, mašne, kravate, obuća, nakit, reciklaža…)
-Retro muzika (singl i lp ploče ; stari: radio aparati, risiveri, magnetofoni…)Sremski Karlovci

—————————————————————--

BEOGRADSKI SAJAM ANTIKVITETA

Sajam antikviteta hotel Slavija

Posetite nas u renoviranom prostoru hotela Slavija svakog vikenda od 10 do 15 časova. Sajam antikviteta je ponovo na starom dobrom mestu!

Mi smo najveća kupo-prodajna izložba antikviteta, umetničkih i kolekcionarskih predmeta u Srbiji. 40 izlagača na 450m2 izložbenog prostora i preko 5000 pojedinačnih izloženih predmeta. Direktna trgovina bez posrednika. Prijatan ambijent hotela Slavija u centru Beograda. Kupite, prodajte ili besplatno procenite.
Molimo Vas da u cilju sprečavanja širenja zaraze Covid-19 koristite zaštitnu masku i održavate fizičku distancu prilikom posete Sajmu antikviteta.

Dobro došli!
063 288 089 – Dušan

Kontakt informacije
Društvo antikvara Srbije, Blok Sutjeska 363d,
11210 Kotež, Beograd
Otkup, prodaja, procena i restauracija svih antikvitetaObaveštenja i rezervacije: Dragan Munćan,
tel: 063 8 259 629, 065 950 1050
Sajam antikviteta, vikendom od 10 do 16h
Hotel “Slavija”, Beograd, ulaz iz Makenzijeve / Maršala Tolbuhina, kod restorana “Mala Slavija”
Web sajt: www.drustvoantikvarasrbije.rs
Fejsbuk stranica:
https://www.facebook.com/Društvo-antikvara-Srbije-508979902820197
E-mail: antika.dm@gmail.com
Predsednik Društva i organizator sajmova u HOTELU SLAVIJA – Munćan  Dragan
 

—————————————————--

Subotički sajam antikviteta

Drustvo kolekcionara Subotica https://www.facebook.com/profile.php?id=100064878755002

Održan 84. po redu Međunarodni susret kolekcionara i sajam antikviteta

Poštanske markice, značke, stari novac, umetničke slike, kao i vredni antikviteti samo su deo onoga onoga što je bilo izloženo na 84. po redu Međunarodnom susretu kolekcionara i sajmu antikviteta koji je održan u subotu, u „Nepkeru“ u organizaciji Društva kolekcionara Subotice.

Među izlagačima na Međunarodnom susretu kolekcionara i sajmu antikviteta bio je i Zoran Ilić iz Beograda, koji se kolekcionarstvom, posebno numizmatikom, bavi četiri decenije. Njegovu zbirku čini papirni i metalni novac, kao i ordenje Kraljevine Srbije, Jugoslavije i svih bivših jugoslovenskih republika. Poslednjih trideset godina redovno posećuje subotičku manifestaciju.

Prolećni Susret kolekcionara i sajam antikviteta okupio je 70 izlagača iz Srbije i susednih zemalja, koji su svoje bogate kolekcije izložili na 110 stolova.

Da je sve u znaku kolekcionarstva, najbolje se vidi i po ulaznicama koje svake godine imaju prigodnu temu. Ulaznice su ovoga puta bile u znaku obeležavanja pola veka od osnivanja Društva kolekcionara Subotice. Iako je Društvo osnovano 1970. godine, zbog epidemiološke situacije, veliki jubilej obeležen je svečano tek prošle nedelje.

———————————————

Sajam antikiviteta Niš

4. Međunarodni sajam kolekionara antikviteta i numizmatike u organizaciji Udrženja za negovanje tradicije Via Antica iz Niša, održaće se u subotu, 25. februara 2023. u Domu Vojske od 9 do 14 sati.

— – – — – – – – – – – – – – – – – – – –

Sajam antikivteta Novi Sad

Sajam antikviteta, hobija i umetničkih predmeta

28.DEC

Na ovoj već tradicionalnoj manifestaciji učestvuje između 50 i 70 izlagača iz svih krajeva Srbije (pretežno novosadski antikvari i kolekcionari), a povremeno i nekoliko izlagača iz susednih zemalja. Pored promotivnog i edukativnog karaktera, manifestacija ima i prodajni, kao i humanitarni karakter. Aktom Gradske Uprave za kulturu od 26. februara 2008. godine Sajam antikviteta, hobija i umetničkih predmeta kategorisan je kao manifestacija od značaja za Grad Novi Sad. Održava se svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, izuzev u julu i avgustu, od 10 do 19 časova, u Domu Vojske Srbije na Beogradskom keju.

Mesto održavanja: Dom Vojske Srbije

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta slažete se sa našom politikom kolačića.

Politika kolačića