Pijace – buvljaci u Srbiji

Pijaca na Novom Beogradu

Adresa: zeleznićka stanica Novi Beograd, Antifašističke borbe bb

Radno vreme: svakog dana od 6.30-16.30, osim ponedeljka

Ovo je samonikli buvljak koji opstaje uprkos tržnim centrima i elitnim prodavnicama u okolini, i i sam nosi naziv “Otvoreni tržni centar”. Na njemu postoji bogata ponuda tekstila, kozmetike, kućne hemije, stolarije, escajga… Ovaj buvljak je relativno uredan, tezge su dobro raspoređene tako da je lakši za obilazak. Predstavlja jedan od većih buvljaka.

Bubanj potok

Adresa: Kružni put bb

Radno vreme: subotom, bez definisanih radnih sati, pri čemu preporučujemo prepodnevni obilazak

Nedeljom auto-pijaca, a subotom vašar. Nalazi se pored autoputa, i možeš kupiti apsolutno sve kao i u dobro snabdevenoj robnoj kući. Vrši se prodaja kako polovnih tako i novih stvari. Roba se velikim delom uvozi iz inostranstva – uglavnom Nemačke, Austrije i Švajcarske. Možeš očekivati i veliku gužvu prilikom posete.

Buljak u Zemunu

Adresa: Prvomajska ulica

Radno vreme: samo nedeljom i to izuzetno rano, preporučujemo odlazak već oko 6, najkasnije 7 ujutru (pre bismo rekli da je to noć subota na nedelju).

Ovaj buvljak se sastoji iz ograđenog i neograđenog dela. Zvanično, to je samo ograđeni deo, ali se mnogo toga može pronaći i u sporednim ulicama, na tezgama van ograđenog dela. Na ovaj buvljak treba doći ujutru, jer inspekcija često sklanja prodavnice. Možete očekivati neočekivano, jer ćete neretko naći čak i čitav inventar neke stare kancelarije ili kuće.  

Buvljak u Pančevu

Adresa: glavna železnička stanica u Pančevu

Radno vreme: vikend, od prepodnevnih do popodnevnih sati

Na ulici kruži priča da je ovo najposećeniji buvljak u Srbiji. Svakako teško ga je obići za jedan dan, pri čemu se može naći sve od igle do lokomotive. Ima dosta registrovanih tezgi, a možete prepoznati i prodavnice iz grada koje su zakupile svoju tezgu. Parking u okolini se plaća, a posebno upozorenje jeste da pauk u ovom delu grada uvek radi, nemojte eksperimentisati.  

Najlon pijaca u Novom Sadu

Adresa: Temerisnki put bb

Radno vreme: u petak i subotu od 7 do 16h

Najlon pijaca je tu za vas tokom celog vikenda. Često se roba prodaje na gomilama, pa da biste nešto pronašli morate da bukvalno “rovarite” po gomili. Ima mnogo polovnih stvari, dosta ljudi izlazi sa stvarima koje im prosto zauzimaju prostor po kući ili im više ne trebaju.

Buvljak u Subotici

Adresa: Somborski put 79, Subotica

Radno vreme: vikendom od 7 do 13h

Jako popularno mesto tokom 90-ih. Ovo je bilo mesto gde možete pronaći sve ono čega u prodavnicama nije bilo. Danas situacija je slična. I dalje je jako popularan, kako zbog svega i svačega što možete kupiti, tako i zbog značajno nižih cena. Na ovom buvljaku ćete zaista naći stvari koje će vas iznenaditi. I kada pomislite da pitate kako odakle – nemojte. Umesto da krenete put Mađarske, uštedite par sati vožnje, gorivo i poštedite sebe problema na carini. Na subotičkom buvljaku ćete naći sve što vam je potrebno, garantujemo.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta slažete se sa našom politikom kolačića.

Politika kolačića