Saveti za prodaju – kupovinu

1. Naslov

Šta navesti u naslovu? Naslov treda da detaljno i specifično opisuje predmet, na taj način će se povećati verovatnoća prodaje ili kupovine, tj realizacije.

Npr., naslovi: svećnjak, orman, goblen…. nisu dovoljno opisni i ne sadrže ključne reči koje su bitne i izdvajaju oglas. Pravilno bi bilo: srebrni dvokraki ili trokraki svećnjak, art deko orman od orahovine, vilerov goblen: devojka na steni…

Naslov ne treba da sadrži prideve koji nisu istiniti ili su subjektivni, deminutive, superlative,  sva velika slova, gramatičke i semantičke greške.

Npr: fantastični orman, predivan svećnjak, SUPER SLIKA!!!

2 Opis

Opis ne treba da je prekratak ili predugačak. Takođe, vrlo je bitno da se navede nešto što je specifično za predmet, npr godina proizvodnje, materijal, dimenzije, brend.

Fer je navesti mane ako ih ih predmet ima. Nije fer napisati stanje kao na slikama jer tako je moguće prikriti oštećenje.

 Nema potrebe da pišete istorijat brenda jer to svako može da nađe na internetu, naročito nema potrebe da pišete romane za predmet e manje vrednosti.

3. Način prodaje

Koristi ako unapred definišete način prodaje

4. Cena

Česta greška u prodaji je nerealna cena izvedena iz  starosti predmeta, njegovoj zanatskoj izradi ili čisto subjektivnom osećaju ili želji da se zaradi. Česta greška je orjentacija na cene na drugim sajtovima ili u inostrastvu. Jedno je tražena cena a drugo je realizovana.

5. Fotografije

Bez kvalitetne fotografije praktično se teško šta može prodati a mnogo pomaže i prilikom tražnje tj kupovine. Na fotografiji treba da se nalazi samo predmet koji se prodaje ili kupuje, bez nepotrebnih predmeta. Slika treba da je čista i oštra sa dovoljno svetla. Isplati se malo potruditi. Fotografije treba da su prilagođene za internet,  a ne za štampu, tako da 1000px dovoljno. Koristi, naravno, više fotografija, ali nema smisla postaviti i previše sličnih fotografija iz istog ugla.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta slažete se sa našom politikom kolačića.

Politika kolačića