O nama

ukratko…

Berza antikviteta je prva specijalizovana internet platforma za prodaju antikviteta, i srodnih predmeta, u Srbiji i regionu. Online od 2007.

Ovaj veb sajt ze zasniva na principu DISINTERMEDIJACIJE. Kupac sam traži prodavca i prodavac sam traži kupca. Kupovina, prodaj ili razmena obavlja se direktno bez treće strane. Alokacija kapitala obavlja se u organizaciji samih učesnika transakcije te sami snose rizike i ubiru prednosti .

Sajt je besplatan za korišćenje i finansiran je od grupe kolekcionara antikviteta i entuzijasta.

Namena web sajta “Berza antikviteta” – bazar antikviteta je da kolekcionarima raznih antikviteta, filatelistima, numizmatičarima i ljubiteljima retkih i umetničkih predmeta pruži na jedom mestu pomoć prilikom kupoprodaje i potrage za određenim predmetom. Želja nam je da ovo bude najveća on line centar za antikvitete ove vrste u regionu i šire te se nadamo da će te nam pomoći Vašim sugestijama i aktivnim učešćem.

Želja nam je i da se, u ovo doba konzumerizma i kratkog pamćenja, predmeti i pojmovi iz prošlosti sačuvaju od uništenja i zaborava. Na kraju, mi samo određujemo koliko šta vredi i da li je vredno čuvanja i pamćenja.

Radi lakše navigacije na sajtu, svi antikviteti su razvrstani po kategorijama kojima pripadaju. Predmeti koji se manje sreću u praksi stavljeni su u kategoriju “ostalo”. Ovi predmeti nisu manje vredni, ali zbog obimnosti oblasti, bili smo prinuđeni na ovu vrstu racionalizacije.

Prednost ovakvog oglašavanja ponude-potražnje na sajtu “Berza-antikvitetacom” su velike:

  • prostorno neograničena dostupnost ponude – potražnje
  • dug period oglašavanja
  • mogućnost objavljivanja slika prilikom oglašavanja
  • besplato, jeftino
  • brza realizacija kupovine – prodaje
  • mogućnost procena predmeta – starina, determinacija

Hvala vam što imate razumevanja, s obzirom da su oglasi besplatni, za reklame koje se pojavljuju na sajtu jer je to jedini izvor održavanja portala (ne zarada).

Poštovani posetioci i članovi

Svi oglasi koji nisu u duhu portala “Berza antikviteta” biće nakon pregleda i upozorenja obrisani: novi predmeti (lap topovi, smart telefoni i sl.), predmeti koji nisu adekvatno predstavljeni i slikani, predmeti koji su lažno opisani itd. Postavljanjem oglasa potvrđujete da predmeti koje prodajete nisu kulturno dobro ili ovlašćena institucija odbija pravo preče kupovine

Osim što svedoče o duhu svog vremena, antikviteti povezuju ljude i načine života u različitim epohama, ostajući pri tome ona komponenta koja traje. Kao retko šta u svetu, antikviteti uvećavaju svoju vrednost sa godinama. Pri tome, antikvarni predmeti menjaju i dodaju svojoj upotrebnoj vrednosti i istorijsku.

Zahvaljujemo Vam se, što na neki način, čuvate predmete. pa i pojmove, od zaborava i uništenja. Hvala Vam i na trudu koji ulažete u čuvanju, skladištenju predmeta, čišćenju, opisu i informacijama. Na kraju, mi sami, na osnovu lične kulture i afiniteta, određujemo koliko šta vredi i da li je vredno čuvanja i pamćenja.

Link vaših predmeta:

berza-antikviteta.com/izlog/vaše-ime
Pojmovi:

Antikviteti, starine, berza antikviteta, prodaja, kupovina, kupoprodaja, procena, oglas, oglašavanje, stari vredni predmeti, kolekcije, kolekcionari, zbirke, umetničke slike, stilski nameštaj, stare knjige, lampe i abažuri, stari satovi, časovnici, zidni, ručni, lusteri, porcelan, predmeti od srebra, staro oružije, sablje, jatagani, kubure, bodeži, medalje, stari nakit, numizmatika, redak novac, filatelija, retke poštanske marke, gobleni, stari muzički instrumenti, penkala, naliv-pera, kupujem prodajem antikvitetež