Ovaj artikal - lot nije dostupan. Potražite sličan predmet u kategoriji: Iza stakla, Stari grad
Vi ste ovde: Početna 08. Umetničke slike Iza stakla Božidar Boba Babić
 

Božidar Boba Babić

Postavljeno 28/10/2021
|
Pregleda: 130
|
Advert ID: 15481

Umetnik: Božidar Boža Babić
Dimenzije: 52×43
Dimenzije bez rama: 30×21

Kontakt preko berze antikviteta ili na
mail: laki. art3@gmail. com

Boza Babic rodjen 1939. god u Beogradu gde je završio Pravni fakultet i Akademiju likovnih umetnosti. Od 1968. je član ULUS– a i učesnik je brojnih kolonija i studijskih putovanja. Do sada je imao dvadesetak samostalnih a učestvovao je i na brojnim kolektivnim izložbama, kako kod nas tako i u svetu. Jedan je od izlagača koji su predstavljali Srbiju na izložbi Jugoslovenske umetnosti u Helsinkiju 1986. god.

Od značajnih nagrada dobitnik je Povelje Ivana Tabakovića, koju dodeljuje SANU, dok je za izuzetan doprinos u nacionalnoj kulturi dobitnik Nacionalne penzije. Ovo priznanje dato je za, kolaze, kako je žiri ocenio od izuzetnog značaja za razvoj, skulpturne i likovne misli.

Izlagao na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu a priredio samostalne izlozbe: Beograd (1974, 1977, 1978, 1984,1988). Autor je i izvodjač brojnih performansi u Beogradskim pozorištima i alternativnim scenama, prostorima. ” Gospođa sa buljavim očima, progutala krokodila” , “ Ligenštul za radnu dokolicu” i “ Dnevnik Dragojla Dudića” u Đuro Salaj; “ Klokotrstiča situakcija, staro sajmište; “ Bums-keler” – Paviljon Cveta Zuzorić; “ Bombardovanje Beograda” Peva u prvoj inkluzivnoj opera “ Časovničar” i svirao je u restoranima u Skadarliji i u komadu “ Novo doba” – Beogradsko dramsko pozorište “ Let let buba hauba” Lepotica i zver, Atelje 212. Gospođa sa buljavim očima, Đuro Salaj Beograd-Novo doba, Beogradsko dramsko pozorište, Priča iz Bečke šume. Atelje 212, simpozijum komunikacije sa ljudima. Staro sajmište Beograd, Misterija pod orahom, Beograd, Ligenštul za radnu dokolicu i “ Dnevnik Dragojla Dudica” Udruženje dramskih umetnika Beograd i dr.

Klik da oceniš ovaj predmet
[Total: 0 Prosek: 0]
Podeli nešto staro i lepo
Cena: 145,0 €
Lokacija: Stari grad