Ovaj artikal - lot nije dostupan. Potražite sličan predmet u kategoriji: Kapitalni komadi, Beograd
Vi ste ovde: Početna 01. Nameštaj Kapitalni komadi BIDERMAJER SOFA
 

BIDERMAJER SOFA

Postavljeno 11/11/2021
|
Pregleda: 639
|
Advert ID: 17064

Dimenzije: širina: 156 cm dubina: 69 cm visina: 83 cm

Materijal: furnir oraha ili tuje

Period: oko 1820. – 1830. godine

Poreklo: Austrijsko carstvo

Ova bidermajer sofa lep je primer za to da je nameštaj za sedenje bio posebno inspirativan za majstore koji su kreirali nameštaj u ovom stilu. Upravo nameštaj za sedenje spada među najlepše i najoriginalnije primere stila bidermajer.

To se može videti i na našoj sofi, kod koje blago izvijene i zaobljene konture rukohvata i naslona čine fin kontrast u odnosu na potpuno ravne, četvrtaste noge. Drveni okvir sofe i zadnji deo naslona obloženi su furnirom oraha ili tuje bogatih prirodnih šara. Naslon i sedište su tapacirani kako bi pružili maksimalnu udobnost.

Nameštaj za sedenje za dve osobe, kao što je sofa, bio je veoma popularan u periodu stila bidermajer, kada je druženje u okviru intimnog kruga najuže familije i bliskih prijatelja, bilo veoma važno za svaku građansku porodicu. Udobna, tapacirana sofa je sinonim za takvu vrstu socijalizacije. Ujedno, sofa je jedan od tipova nameštaja koji je doživeo poseban procvat u okviru stila bidermajer.
Stil bidermajer, uglavnom se vezuje za nemačko govorno područje, i to pre svega za Austrijsko carstvo, jer se smatra da je nastao u Beču.
Naša sofa, međutim, potiče iz Zagreba, gde je krasila enterijer stare porodice, koja je nosila titulu “fon” uz svoje tipično slovensko prezime sa završetkom na “ić”. Status takozvanog “vojnog plemstva” porodica je stekla u doba Habsburške Monarhije. Kao deo porodičnog nasledstva sofa je kasnije dospela u Beograd. Autentičnost sofe i datum njene izrade potvrdila je eminentna bečka aukcijska kuća Dorotheum. Mi smo poduzeli kompletnu restauraciju sofe, uključujući i tapaciranje. Odabrali smo mebl štof svetle srebrno-sive nijanse kako bi se sofa što bolje uklopila u savremeni koncept uređenja enterijera.

Podeli nešto jedinstveno i lepo
Cena: 2.000,0 €
Telefonski broj: 0112627994 pokaži ceo broj
Lokacija: Beograd

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta slažete se sa našom politikom kolačića.

Politika kolačića