Ovaj artikal - lot nije dostupan. Potražite sličan predmet u kategoriji: Porculan, staklo, keramika |, Novi Sad
Vi ste ovde: Početna 06. Figure, skulpture Porculan, staklo, keramika | Ruska porcelanska “Praznična“ zidna ikona Isusa Hrista sa kandilom
 

Ruska porcelanska “Praznična“ zidna ikona Isusa Hrista sa kandilom

Lično preuzimanjeMoguća dostavaPlaćanje pouzećem
Postavljeno 26/05/2024
|
Pregleda: 124
|
Advert ID: 38948

“Praznična“ zidna ikona Isusa Hrista sa kandilom po svom obrisu i dekoraciji iznenađujuće podseća na kapele podignute u davna vremena u Rusiji u kućama bogatih trgovaca, industrijalaca ili plemića – to je, zapravo minijatura domaće crkve.
Zalaganjem umetnika Gžela, duhovnost hrišćanske svetinje i upadljiva dekorativnost svojstvena unutrašnjoj dekoraciji harmonično su prepletena u ovom elegantnom svetilištu. Porcelanski ram osvetljene ikone, koji ni za jotu ne odstupa od crkvenih kanona, organski je upotpunjen iznimnim cvetnim ornamentima ručno oslikanim podglazurom i čini celovitu sliku hrišćanske svetinje.

Nijanse kobaltnih nijansi karakteristične za Gžel povlače uzavrelu belinu porcelana i delikatno usmeravaju pažnju na lice sveca, pomažući da se koncentrišemo i usredsrdimo na molitvu.

Visina: 33 cm

Podeli nešto jedinstveno i lepo
Cena: 85,0 €
Lokacija: Novi Sad
Sremska Kamenica

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta slažete se sa našom politikom kolačića.

Politika kolačića